Нестле за по-здрави деца

глобални инициативи ил
юстрации

Днес над 2 милиарда души в света са с наднормено тегло (СЗО) или със затлъстяване, а 800 милиона са недохранени.(UNICEF) Това изисква действие.

В Нестле вярваме, че чрез подпомагане на новите поколения да се хранят по-добре и да се движат повече, ще подобрим качеството на живот и ще допринесем за по-здраво бъдеще.

Така започнахме преди повече от 150 години, когато основателят ни Анри Нестле създаде детски зърнени храни, които спасиха живота на дете.

Ето как продължаваме своите дейности, като стартираме Нестле за по-здрави деца - инициатива, която обединява усилията ни да подкрепим родителите и полагащите грижи за деца в пътешествието им към отглеждането на по-здрави деца

Предоставяне на по-здрав и щастлив живот

От водещите ни изследвания до разработването на продукти, от образованието до иновативните услуги, свързани с храненето и начина на живот, нашата амбиция е да помогнем на 50 милиона деца да водят по-здравословен живот до 2030 г. Научете повече за нашите три важни области.

Марките на Нестле за по-здравословен начин на живот

Водени от целта на нашата компания - повишаване на качеството на живот и допринасянето за по-здраво бъдеще - ние съсредоточаваме усилията си върху гарантирането, че нашите марки спомагат за по-здравословен живот.

Намаляваме солта, захарите, наситените мазнини и добавяме мощни съставки като богати на фибри зърна или зеленчуци и увеличаваме съдържанието на микроелементите в хиляди продукти по целия свят.

Всеки ден ние използваме нашите маркетингови усилия за насърчаване на здравословно готвене, хранене и начин на живот.

Maggi предава най-доброто от домашно приготвената храна на семействата

Maggi помага на милиони семейства да готвят вкусни и балансирани ястия.


Проучванията показват, че когато децата готвят с родителите си, те по-често се хранят с храна, която често отхвърлят, като зеленчуци или салати.


В Maggi разбираме силата на домашно приготвената храна. Ето защо ние се ангажираме да вдъхновяваме семействата да приготвят вкусни и балансирани домашни ястия всеки ден, със свежите съставки, които обичат.


Ние променяме нашите продукти в над 150 страни с по-прости и по-здравословни съставки.
Ние също така разгръщаме амбициозна програма за готвене за родители и деца с рецепти и прости съвети за готвене. Така че придирчивите деца просто стават по-малко капризни.

Научи повече
Зърнените храни на Нестле правят закуската по-добра

Зърнените закуски на Nestlé вдъхновяват семействата да се насладят на балансирана закуска.


Проучванията показват, че много деца не получават достатъчно пълнозърнеста храна в менюто си. Твърде често те прескачат закуската или не получават достатъчно от нея.


При зърнените закуски на Nestlé ние вярваме, че по-добрата закуска е повече от едно добро начало на деня - това е основата за по-добро бъдеще.


Ние сме направили пълнозърнестите продукти първа съставка в детските ни продукти и продължаваме да намаляваме захарта. Повечето от нашите зърнени закуски за деца също са обогатени с най-малко седем витамина и два минерала.


Ние помагаме на родителите да създадат балансирана закуска, с насоки за размера на порциите и вдъхновяващи комбинации от храни, така че децата да могат да се насладят на питателно и вкусно начало на деня.

Научи повече