Sort by
Sort by

Конкурс „Родители, аплодисменти!“

Конкурс „Родители, аплодисменти!“

 

Скъпи родители,

Всички знаем колко усилия и старание полагате, за да научите децата си да се хранят балансирано. В тази нелека битка се стремим да ви помогнем вече 4 години с модела за балансирано хранене Порция баланс.
Наясно сме колко често ви се е налагало да измисляте хитроумни начини, за да превърнете не толкова любимите зеленчуци в привлекателна за малките палавници храна, за да ги изкушите да ги изядат. Нашите аплодисменти за усилията и постоянството ви! 
Затова и решихме да направим този конкурс. За да можете да споделите вашата история, с която да помогнете и вдъхновите и други родители. И да имате възможност да спечелите една от чудесните награди.
За да участвате в нашия конкурс, моля попълнете формата по-долу.

Декларация за авторство

Въведете три имена на кирилица

ПРАВИЛА

ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРС „Родители, аплодисменти!“

София, Април, 2024 г.

 

Настоящите правила уреждат организацията и провеждането на конкурса „Родители, аплодисменти!“, целящ да промотира универсалния наръчник за балансирано хранене „Порция Баланс“, част от  националната програма на „Нестле България“ АД, „Нестле за по-здрави деца“ през периода 11.04.2024 - 10.05.2024 г., който се осъществява на територията на Република България и е валиден за всички лица над 18 годишна възраст.

 

  1. КРАТКО ОПИСАНИЕ НА НАРЪЧНИКА “ПОРЦИЯ БАЛАНС”

 „Порция баланс“ е универсален наръчник, разработен от Нестле, за изготвяне на полезно и балансирано детско меню. Наръчникът е част от образователната програма „Нестле за по-здрави деца“, която през различни активности насърчава балансираното хранене и активния начин на живот при деца на възраст между 3 и 12 години, и е организирана от „Нестле България“ АД, ЕИК: 831650349, със седалище и адрес на управление: гр. София 1360, бул. „Европа“ № 128 („Нестле България“). Програмата стартира през 2012 г. и е с национален обхват. През годините е обхванала активно над 80 000 деца в цялата страна. Вярваме, че заедно можем да изградим едно още по-добро бъдеще за нашите деца.

 

 Наръчникът е базиран на реален метод за изготвяне на разнообразно меню, предназначен за деца между 3 и 12 години, и показва правилното количествено разпределение от всяка група храни за двете основни хранения на деня – обяд и вечеря, като по този начин родителите могат да бъдат уверени, че децата им приемат необходимите за тях хранителни вещества. Наръчникът „Порция Баланс“ е илюстриран като чиния, чиято вътрешност е разделена на 3 (три) части. 

Те указват, че:
- половината от чинията трябва да е изпълнена със зеленчуци;

 - четвърт от нея с храни, богати на протеини;

 - четвърт със зърнени храни, макаронени изделия, ориз и други въглехидрати.

 Дизайнът на чинията показва допълнителните хранителни групи, нужни за балансираното меню на всяко дете, сред които плодовете,  маслото, ядките, млечните продукти и водата. 

Четирите модула, които програмата обхваща са:

 

Модул 1: Здравословно и балансирано хранене

Темата и основните послания, които предава на децата са свързани с информация за необходимостта от разнообразно хранене, за това как храната се превръща в енергия и какво представляват всъщност хранителните вещества, как децата да управляват своите порции и кои са полезните количества и храни. 

 

Модул 2: Важността от хидратация

Модулът разказва за значението и ползите на водата за хората. Децата научават колко е важно да са хидратирани и защо организмът им се нуждае от това. 

 

Модул 3: Активно движение

Целта е децата да се провокират да играят повече навън и да разберат ползата от активния начин на живот сами или заедно с родителите си, за да растат здрави и щастливи.

 

Модул 4: Устойчив начин на живот 

Този модул е насочен към това да запознае децата с необходимостта от това да се грижим за опазване на планетата и с принципите на устойчивото развитие. 

 

 

  1. НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС “РОДИТЕЛИ, АПЛОДИСМЕНТИ!” 

Конкурсът се реализира от Нестле България в партньорството с "НЕТ ИНФО" ЕАД, ЕИК 202632567, със седалище: България, гр. София ул. "Неделчо Бончев", No 10, етаж 6 (“Ох, на мама!” или партньорите).
В него могат да се включат лица навършили 18 години, които са родители/настойници или отглеждат деца от 3 до 12-годишна възраст (включително), които желаят да се състезават спрямо критериите за участие на Конкурса. 

Всички желаещи да участват, могат да го направят като изпратят един или няколко собствени истории или методи/трик(ове)/съвет(и) как са успели да научат децата си на здравословни принципи. Всяка история, с която се участва в конкурса, трябва да бъде авторска, креативна и практически приложима и не трябва да надвишава 1000 знака. 

За успешно участие в Конкурса, желаещите трябва да влязат на страницата на Организатора и да попълнят формата за участие или да изпратят имейл до [email protected], съдържащ  три имена, телефон и имейл за контакт, както и своя креативен съвет отново с ограничение до 1000 знака. По желание, участниците могат да изпратят визуален материал на имейл адреса [email protected], като това ще им гарантира бонус точки. Заедно с визуалния материала задължително е изпращането на попълнена декларация за авторство, която може да бъде намерена и свалена от страницата на конкурса. Конкурсът ще има трима победители в следните категории:

 

  • Най-забавна история

Категорията “Най-забавна история” ще бъде оценявана от партньора в конкурса - “Ох, на мама!”.

 

  • Най-вдъхновяваща история

Категорията “Най-вдъхновяваща история” ще бъде оценявана от представител на победителя в миналогодишния конкурс на националната програма “Нестле за по-здрави деца” - Детска градина “Бисер” в с. Труд.

 

  • Най-приложима история

Категорията “Най-приложима история” ще бъде оценяван от представител на Организатора - “Нестле България”.

 

  1. Критерии при оценяване на историите/съветите са:

1.1. Качествени критерии:

  • Да бъдат на тема балансирано хранене за деца.
  • Да бъдат лични и авторски за участника.
  • Да бъдат приложими за по-голям брой деца.
  • Да бъдат креативни и иновативни.

1.2. Бонус точки:

  • Допълнителна точка ще се дава, ако в съветите фигурира използването на “Порция Баланс”.
  • Допълнителна точка ще се дава при две или повече изпратени истории/съвети от един и същи човек.  Броят точки се дава спрямо броя съвети, които участникът е представил и ако те отговарят на качествените критерии(т.1.1.)

    Важно: За всяка допълнителна история/съвет, участникът трябва  да попълни формата за участие отново или да изпрати ново електронно писмо до [email protected], със същите три имена и информация за контакт.  

     
  • Допълнителни точки се дават за обвързан със съветите на участника авторски визуален материал, изпратен до гореспоменатия имейл адрес.

    Важно: При изпращане на визуален материал, задължително е и изпращането на попълнена декларация за авторство. Ако материалът бъде изпратен без декларация, то участникът няма да получи бонус точки за него. Не се налага повторното изпращане на декларация за авторство, ако такава вече е предоставена от участник в предходно електронно писмо за участие в Конкурса.

 

 

  1. ПРАВО НА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС “ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА” 

Право на участие в Конкурса имат всички дееспособни физически лица с постоянно пребиваване в Република България, които са навършили 18 години и имат настоящ адрес в България, и са родители/настойници или отглеждат деца от 3 до 12-годишна възраст, включително. В изпълнението на активностите и дейностите имат право да участват деца от 3 до 12-годишна възраст, отглеждани от пълнолетното лице заявило желание за участие в конкурса. 

 

  1. НАЧИН НА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

Конкурсът се провежда в периода 11.04.2024 - 10.05.2024 г. За успешно участие всяко лице, отговарящо на условията в т.III, трябва да изпълни следните стъпки:

 

  1. Заявка за участие 
  2. Всеки желаещ да участва в конкурса може да влезе на страницата на Конкурса и да попълни форма за участие не по-късно от 23:59 часа на  10.05.2024 г., където се намират и официалните правила за участие. При невъзможност за подаване на информацията чрез формата предоставена на страницата на Конкурса, заявка може да бъде подадена чрез имейл до [email protected], отново не по-късно от 23:59 часа на 10.05.2024 г., като в текста на имейла трябва да фигурира същата информация, поискана от Организатора във формата за участие на сайта на Конкурса. 

     
  3. По желание родителите/настойниците могат да изпратят визуален материал, заедно с попълнена декларация за авторство по имейл до [email protected] не по-късно от 23:59 часа на  10.05.2024 г.

 

 

Формата за участие и/или имейлът следва да съдържа(т):

  1. Три имена на участника
  2. E-mail 
  3. История/Съвети по темата на конкурса - до 1000 знака
  4. Визуален материал - изпраща се по желание на имейл [email protected]
  5. Попълнена Декларация за авторство – попълва се от родителя/настойника, проявил желание за участие, ако същият предоставя визуален материал към заявката си за участие.

 

Внимание: Организаторът си запазва правото да удължи сроковете в случай на възникване на непредвидени обстоятелства като се задължава да информира всички участници и да качи на страницата на Конкурса новите срокове.

 

  1. ИЗБОР НА ПЕЧЕЛИВШИ


Победителите се избират в срок от 5 работни дни след крайния срок за подаване на заявки за участие.

 

  1. Организаторът обявява Работна група (жури) с максимален брой от 3-ма членове, които могат да бъдат:
  • 1 представител на Нестле България
  • 1 представител на победителя в миналогодишния конкурс на националната програма “Нестле за по-здрави деца” - Детска градина “Бисер” в с. Труд.
  • 1 представител на партньора в конкурса - “Ох, на мама!”.

 

 

  1. Избор на победител 

 

  1. Всеки член на журито попълва карта за оценка за всяка заявка, подадена от участниците, успешно изпълнили всички стъпки за участие в Конкурса (описани в IV.)  С точки от 1 до 10, където 1 е най-ниската, а 10 най-високата оценка, всеки член на журито оценява участниците по изброените критерии (описани в II. т.1 Критерии за оценка на участниците в конкурса). 
  2. След изготвянето на финалната класация, с участниците, събрали най-висок брой точки, се провежда онлайн интервю по предварително одобрени от 3-мата победители теми. Конкретната дата и час за провеждане на интервюто се определя от Нестле България в качеството му на Организатор на Конкурса „Родители, аплодисменти!“ и от партньорите на Конкурса, като се вземе в предвид заетостта на победителите. 



 

  1. НАГРАДЕН ФОНД

Наградите в конкурса се присъждат на участниците, получили най-висока оценка от журито в трите гореспоменати категории, и представляват:

  • в категория “Най-забавна история” победителят получава кухненски уред за готвене - мултикукър. 
  • в категория “Най-приложима история” победителят получава кухненски уред за готвене - мултикукър. 
  • в категория “Най-вдъхновяваща история” победителят получава кухненски уред за готвене - мултикукър. 

 

 

VII. РЪКОВОДСТВО И ОРГАНИЗАЦИЯ

Ръководството, координацията и контролът при организирането и провеждането на Конкурса се осъществява от „Нестле България“ АД или от упълномощено от компанията лице (организация), в партньорство с “Ох, на мама!”.

 

 

VIII. ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ 

Организаторът НЕ поема разходи от всякакъв характер на участниците в конкурса. 

 

IX. ЛИЧНИ ДАННИ

1) „Нестле България“ АД, негови партньори, разработващи и администриращи корпоративния сайт на Организатора, предприемат необходимите технически и организационни мерки, за да защитят личните данни на участниците в конкурса, в съответствие с действащото законодателство и вътрешните си политики.

(2) Организаторът информира участниците, че предоставените от тях лични данни ще бъдат използвани единствено и само във връзка с настоящия конкурс.

(3) Включвайки се в Конкурса на сайта, всеки участник дава съгласието си и доброволно предоставя на „Нестле България” АД и неговите договорни партньори („Ох, на мама!“) личните си данни (име, електронна поща (имейл), телефон) с цел участие в този конкурс, установяване на контакт с печелившите и доставка на наградите.

(4) По-специално, участниците дават съгласието си Организаторът или оторизирани от него лица да ги търсят на предоставен от тях имейл за контакт по време на и в период от 3 (три)  месеца след края на конкурс във връзка с нея.

(5)  Всеки участник има право по всяко време да поиска коригиране или актуализиране негови/нейните лични данни, като се свърже с Организатора на имейл адрес [email protected]  или на телефон 0800 1 6666 (безплатен от цялата страна) всеки работен ден от 8:00 до 17:00 часа.

(6) Този, който е поискал заличаване и неговите данни са били заличени, автоматично прекратява участието си в конкурса и неговото/нейното име няма да бъде включено в процеса по оценяване (тъй като личните данни са начин за идентифициране на печеливш участник, установяване на контакт с него/нея и изпращане на наградите).

(7) В допълнение на това, всеки участник има право на ограничаване на обработването от страна на администратора или обработващия лични данни, ако са налице основания за това; право на преносимост на данните; право на възражение спрямо обработването на негови лични данни; право на защита по съдебен или административен ред, в случай че правата на участника са били нарушени.

(8) Личните данни на неспечелилите участници се пазят в срок от 6 (шест) месеца след края на конкурса, освен при наличие на легитимен интерес за запазването им за по-дълъг срок. Личните данни на спечелилите участници се пазят в срок от 11 (единадесет) години след края на конкурса.

(9) Участниците могат да разберат повече за начина, по който се обработват личните им данни и как се защитават, като се запознаят с Политиката на поверителност на данните, достъпна на следния линк: https://www.nestle.bg/bg/info/general-data-policy-regulation. 

 

X. УДЪРЖАНЕ И ВНАСЯНЕ НА ДАНЪКА ВЪРХУ НАГРАДИ НА СТОЙНОСТ НАД 100 (СТО) ЛЕВА.

(1) Съгласно Закона за данъците върху доходите на физическите лица, облагаеми с окончателен данък в размер на 10% са всички предметни награди с пазарна стойност равна  или надвишаваща 100 (сто) лв. от участие в игри, при които печалбата се определя на случаен принцип. Дължимият данък е за сметка на участника и се удържа и внася от Организатора.

(2) В този конкурс Организаторът ще начисли за своя сметка, декларира и внесе дължимия данък.

(3) За тази цел всеки печеливш получава от Организатора декларация. Като необходимо условие за получаване на наградата, печелившият трябва да попълни пълното си име, ЕГН/ ЛНЧ и адрес, да подпише и да върне на Организатора декларацията.

(4) Организаторът включва информацията за получателя и стойността на получената предметна награда в справка, която подава към Националната агенция по приходите.

(5) Организаторът не носи отговорност за некоректно предоставени данни във връзка с декларирането на предоставената награда, както и за неизпълнение на задължението за нейното деклариране от страна на участника.

(6) Този раздел от официалните правила на конкурса е създаден в съответствие на данъчното законодателства в Република България, действащо към началото на този конкурс.

ОГРАНИЧАВАНЕ НА ОТГОВОРНОСТТА: 

(1) Организаторът не носи отговорност:

а)   за забавяне в изпращането на награди, причинено не по негова вина;

б)   за неполучени награди поради предоставен грешен или непълен  адрес или телефон за връзка от участника;

(в)  в случай на неуспешен опит за участие, дължащ се на забавена Интернет връзка, дефектно или неуспешно електронно предаване на данни, повреда на комуникационната връзка, независимо от причината по отношение на оборудване, системи, мрежи, линии, сателити, сървъри, компютри или доставчици, използвани по отношение на тази промоция и каквато и да е друга техническа неизправност;

(2) Организаторът не е длъжен да отговаря на запитвания от неспечелили участници, претендиращи права върху каквато и да е награда.

 

XII. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ  

Конкурсът се провежда съгласно настоящите Правила. Контестации по организационно-технически въпроси се подават до Организатора на Конкурса, най-късно 7 дни преди обявяването на победителите на [email protected]

*