Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот

България

103 фирми на най-големия кариерен форум „Национални дни на кариерата 2012 – Добра Кариера, Добър Живот“

От първото си издание през 2002 г. до днес, Форум Кариери е посетен от над 137 500 млади хора от цялата страна

Единадесетото издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ стартира на 13 март 2012 г. в зала Арена Армеец в София. Форум Кариери бе официално открит от Изпълнителния директор на Агенция по заетостта - Камелия Лозанова; Президентa на КТ „Подкрепа” - д-р Константин Тренчев; Конфедералния секретар на КТ „Подкрепа” - Емил Димитров; Управителят на JobTiger ООД - Светлозар Петров и Изпълнителния директор на Нестле България АД - Хуан Карлос Пералехо. Те пожелаха успех на тазгодишното издание на Форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през 2012 г.

„Национални дни на кариерата 2012 – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от компанията за HR услуги JobTiger с традиционната подкрепа на най-голямата компания за храни и напитки и лидер в балансираното хранене и здравословен начин на живот - Нестле България АД. Компанията е генерален спонсор на „Национални дни на кариерата” за девета поредна година. И тази година форумът ще се проведе в 7 университетски града, като за участие в Софийското издание на Кариери 2012 са се записали 103 фирми. Форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Младежите имат възможност да получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и да изберат най-доброто място за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация.

По традиция форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на „Национални дни на кариерата“. По време на тези часове студентите имат възможност да се запознаят с детайли, свързани с подготовка на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата“.

За пръв път през 2012 г. по време на Форума такива „уъркшопи“ и семинарна програма ще бъдат организирани не само в София, но и в градовете Варна, Пловдив и Свищов. Освен като организатор, JobTiger и тази година ще участва чрез отдела си за подбор на персонал със свой щанд във всички градове на провеждане на „Национални дни на кариерата“. На щанда в София ще има възможност и за кариерно консултиране на посетителите. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. JobTiger работи с над 22 000 клиенти-работодатели и близо 270 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи  млади хора, до висококвалифицирани професионалисти и мениджъри.

Нестле България АД е генерален спонсор на форума за девета поредна година. Традиционното партньорство между компанията и организаторите на „Национални дни на кариерата” е елемент от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи. За Нестле България – част от най-голямата компания за храни и напитки в света, участието в „Национални дни на кариерата” е естествено продължение на развиваната от компанията над 15 години стажантска програма. Чрез нея Нестле България дава възможност на студенти да придобият ценни практически познания в голяма международна компания в реална трудова среда. Стажантската програма на Нестле България се радва на голям интерес сред кандидатите, тъй като дава възможност за плавно навлизане в професионална среда и заемане на позиция, за която не се изисква опит. През изминалите години от програмата са се възползвали над 215 стажанти. Успехът на тази практика се вижда и от цифрите: 84% от приетите на едногодишен стаж остават в компанията.

В сайта на Форума (www.careerdays.bg) може да бъде намерена подробна информация, свързана с условията за участие в събитието. Допълнителна информация може да получите и от екипа на JobTiger (тел.: 02/ 491 8000 и e-mail: [email protected]).