НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ОБНОВЯВА КУЛИНАРНИТЕ СИ ПРОДУКТИ С МАГИ МАЛКИ ТАЙНИ

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ОБНОВЯВА КУЛИНАРНИТЕ СИ ПРОДУКТИ

Релансираните гами рецепти за готвене MAGGI Малки тайни и MAGGI Любима супа са с намалено съдържание на сол и с изсушени зеленчуци, билки и подправки

В началото 2015 г. Нестле България представи обновената гама продукти MAGGI Малки Тайни и MAGGI Любима Супа. Новите рецепти, на едни от най-търсените в категорията си кулинарни продукти, са с намалено съдържание на сол, съдържат изсушени зеленчуци, билки и подправки и са без добавен мононатриев глутамат и хидрогенирани мазнини.

„През последните години потребителите изпитват известни притеснения относно употребата на продукти, чието съдържание не разбират. Те имат все по-голяма необходимост от удобството на съвременните кулинарни решения, които са вкусни и удобни за съхранение и употреба и все повече се интересуват от здравословната страна на ястията, които консумират. За да отговорим на техните нужди, ние преразгледахме съставките в продуктите си. Обяснихме на етикетите си съставките, които потребителите не разбират, премахнахме тези, които ги притесняват и намалихме количеството на тези, които се смятат за по-неблагориятни - като солта. Въпреки, че за 91% от нашите потребители все още най-важният критерий за избор на ястие, което приготвят у дома, са предпочитанията на тяхното семейство; 89% твърдят, че изборът им се определя и от здравословната страна на ястието; а за 87% най-важното в рецептата са съставките.“, коментира Нели Ангелова, бизнес мениджър „Кулинарни продукти и корпоративни връзки“ в Нестле България.

Концепцията на обновените гами MAGGI Малки Тайни и MAGGI Любима супа е да осигурят цялостни решения за балансирани ястия, които могат да се приготвят бързо и лесно с гарантиран краен резултат. Такава е и обновената рецепта на класическият MAGGI Малки Тайни „Винен кебап“, който е с близо 50% изсушени зеленчуци, а ароматните билки и подправки правят вкуса още по-богат и наситен. В рецептата не е добавен мононатриев глутамат, а количеството сол е с 20% по-малко. Тази позната традиционна класическа рецепта е с осъвременено съдържание, но запазва добре познатия и очакван от българския потребител вкус. Обновена е и рецептата на най-често приготвяното ястие в българското домакинство – пилешката супа. MAGGI Любима супа “Пилешка с фиде” съдържа ароматна комбинация от 11 зеленчуци и подправки, съчетани с леко пилешко месо и фиде за плътност и наситен вкус, а по традиция супата е застроена с мляко.

Обновяването е подкрепено и от Йоли на 24Kitchen, която е разработила алтернативни рецепти за разнообразни ястия с употребата на продуктите, в линия със стремежа на марката да предлага все по-голямо разнообразие на своите потребители.

Лансирането на обновената гама е в унисон и с глобалния ангажимент на Нестле за обновяване на продуктите. През 2005 г. компанията въвежда политика за значително намаляване на съдържанието на сол и до 2012 г. намалява употребата на сол в продуктовото си портфолио с 14,043 тона. През ноември 2013 г. Нестле решава да ускори намаляването на количеството сол във всичките си кулинарни продукти, в подкрепа на целите на Световната здравна организация. Като част от тази политика Нестле България усилено инвестира, за да предостави на своите потребители полезни хранителни продукти, които са неизменна част от балансираното меню.

MAGGI е марка, която не спира да се развива и да подобрява своите рецепти, в отговор на желанията на потребителите за полезни, достъпни и вкусни продукти, съчетаващи добре познатия и обичан традиционен вкус и отговарящи на съвременните тенденции и начин на живот. Отчитайки нуждата от прозрачност в съдържанието на продуктите, MAGGI стартира проактивна комуникация на съдържанието в своите продукти, като обяснява техния състав с кампанията „Защо е толкова вкусно с MAGGI”. Кампанията е подкрепена и от специалиста по хранене и диететика д-р Райна Стоянова. Тя вярва, че постоянното обновяване и прозрачността на производителите е бъдещето в развитието на индустриалните продукти, което ще даде още по-голяма добавена стойност на потребителите.

С обновяването на продуктите си MAGGI Малки Тайни и MAGGI Любима Супа марката прави стъпка напред в отговор на изискванията на потребителите в България, като им предлага бързи, лесни и достъпни решения и идеи за всеки ден и всеки вкус, в подкрепа на балансираното и разнообразно хранене.

MAGGI ЛЮБИМА СУПА “КРЕМ СУПА ОТ ПИЛЕ”

• Време за подготовка 20 мин.
  • Време за приготвяне 10 мин.

ПРОДУКТИ ЗА 3 ПОРЦИИ

1 опаковка MAGGI Любима Супа Крем Супа от пиле

2 с.л. заквасена сметана

3 филийки бял хляб

2 с.л. зехтин

1/2 ч.л. майорана

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. лют червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

• Нарежете хляба на малки кубчета. Сложете го в найлонов плик. Върху него сипете подправките и зехтина. Затворете плика и разтръскайте за да може подправките да полепнат равномерно по хляба. Изсипете хапките в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте грила на фурната на 200* и изпечете крутоните за 2 - 3 минути докато се зачервят и станат хрупкави.
  • Пригответе супата според указанието на опаковката и я сварете на тих огън за 10 минути. Подправете със сметаната и сервирайте с хрупкави крутони.

СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН
С MAGGI МАЛКИ ТАЙНИ “ВИНЕН КЕБАП”

• Време за подготовка 10 мин.
  • Време за приготвяне 30 мин.

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ

• 1 опаковка MAGGI Малки Тайни Винен кебап
  • 3-4 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 600 гр. свинско контра филе
  • 2 моркова
  • 2 големи картофа
  • 1 малък патладжан
  • 100 гр. глава целина
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 стръка пресен естрагон (тарос)
  • Магданоз за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

• Пригответе фикса според указанието на опаковката. Нарежете месото на хапки, а зеленчуците на едри парчета.
  • Загрейте олиото и изпържете месото заедно с лука. Прибавете останалите зеленчуци и гответе 2-3 минути. Налейте фикса, овкусете със сол, пипер и естрагон, и разбъркайте.
  • Гответе на тих огън под капак докато месото омекне за около 20-25 минути. В край на готвенето махнете капака и усилете котлона за да се изпари излишната течност и да се получи гъст сос.
  • Сервирайте ястието топло, поръсено със свеж магданоз.

Съвет: Ястието става чудесно, ако към него прибавите прясна чушка или броколи.