НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ИНВЕСТИРА В НОВО ПРОИЗВОДСТВО

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ИНВЕСТИРА В НОВО ПРОИЗВОДСТВО

Нестле България откри модерна линия за производство на единствен по рода си десерт KIT KAT®, който ще се произвежда само в България  за държави от целия свят

Нестле България откри обновена линия за производство на единствен по рода си шоколадов десерт KIT KAT®, който ще се произвежда само в България и който Нестле България ще изнася за държави от целия свят. Инвестицията в обновената линия е на стойност 12,8 милиона лева и бе обявена на официално събитие на 26 юни във фабриката на Нестле България за шоколадови десерти и бисквити в София.

Стартът на обновената линия бе официално даден от изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо, заместник министър-председателя по икономическото развитие доц. Даниела Бобева, министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков и посланика на Конфедерация Швейцария в България Н.Пр. Регина Ешер. Сред официалните гости бяха и заместник изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции г-н Костадин Джатев и председателят на Българо-швейцарската търговска камара г-н Бони Бонев.

„Вече 20 години в България, Нестле не спира да инвестира в подобряване качеството на продуктите, избор на най-добри суровини и доставчици, както и в обучения и грижа за здравето на своите служители. Само за последните десет години сме инвестирали над 146 милиона лева, а за периода 2012-2013 сме вложили близо 35,2 милиона лв. в страната“, – съобщи домакинът на събитието, изпълнителният директор на Нестле България г-н Хуан Карлос Пералехо.

„Това е една сладка инвестиция, в прекия и преносния смисъл на думата. Развитието на Нестле България е доказателство за предимствата на страната ни като място за инвестции. Качествените инвеститори успяват да се възползват от сравнителните предимства, да бъдат конкурентоспособни и да разширяват присъствието си на глобалния пазар като изнасят по целия свят продукция, произведена в България”, – заяви заместник министър-председателят по икономическото развитие доц. Даниела Бобева.

„Важно е да отбележим, че сме център за иновации, допринасящ за развитието на продуктите KIT KAT®. През 2007 г. нашата фабрика стана един от трите най-големи центъра за производство на KIT KAT® в Европа. Около 70% от производството ни е предназначено за износ в повече от 35 страни, предимно в Европа, както и Канада и Австралия. Нестле България изнася повече от 400 млн. десерта KIT KAT® за редица държави, като всяка секунда по света се консумират по 150 KIT KAT®, а всеки 14 от тях са произведени в България“, – допълни още директорът на фабриката г-н Мартин Крон.

Официалните гости имаха възможност да влязат в самата фабрика, където доц. Даниела Бобева, проф. Димитър Греков, Н. Пр. Регина Ешер и домакините г-н Хуан Карлос Пералехо и г-н Мартин Крон прерязаха лентата, натиснаха стартовия бутон на линията и дадоха началото на производството на новия вид десерт KIT KAT®.

Част от най-голямата компания за храни и напитки в света, за 20 години на българския пазар Нестле България се наложи като един от най-големите стратегически инвеститори в хранителната промишленост в страната, като надежден и предпочитан работодател. Към момента служителите на Нестле България са над 1500 души в цялата страна, някои от които работят в компанията вече над 20 години.

Фабриката на Нестле България за шоколадови продукти и бисквити в София осигурява работни места на над 730 души, a с обновената линия ще бъдат ангажирани над 100 души. Фабриката има повече от 75-годишен опит в производството на шоколадови продукти и през 1994 г. става част от Нестле. През 2007 г. е избрана за компетентен център за производството на KIT KAT® в Европа и се превръща в един от трите най-големи европейски центъра за неговото производство.