Традиция и иновация се срещат в първа по рода си колаборация между „Нестле за Живей Активно! Град 2023“ и формата „Игри на волята“

На 16-ти септември най-голямата инициатива на Нестле България, промотираща активния начин на живот, среща екстремния телевизионен риалити формат “Игри на волята”, за да предизвика феновете на физическата активност да се включат на живо в атрактивни предизвикателства
Нестле и Игри на волята

С това издание „Нестле за Живей Активно! Град 2023“ надгражда традиции чрез партньорство с динамичното риалити шоу "Игри на волята" и дава възможност на желаещите да станат свидетели на сливането на два свята на физическата активност. По този начин инициативата демонстрира постоянния си стремеж към креативност и иновация в изпълнението на мисията за активен, здравословен и приключенски начин на живот.

Посланиците на инициативата, спортните клубове и институционалните членове на семейството на Нестле за Живей Активно“, които седят зад близо 20-годишната история на инициативата, отново ще се впуснат в полезните забавления. Спортната легенда Йордан Йовчев и приятелите от Националната спортна академия влизат в ролята и на консултанти, за да съдействат с избора на предизвикателства от формата Игри на волята“ и гарантират безопасното и атрактивно протичане на събитието. Next Level участват в организацията на вече познатия любителски маратон, а Асен Аролски подготвя интересна програма за домашни любимци и техните собственици.

Нестле за Живей Активно! Град 2023

Наред с познати за „Нестле за Живей Активно“ дейности и локации, гостите на събитието ще проверят дали могат да тичат с яйце в лъжица, колко бързо скачат през препиятствия, умеят ли да пазят равновесие на греда? И още много интересни предизвикателства, превърнали „Игри на волята“ в любим български формат.

Mисията на „Нестле за Живей Активно!“ продължава вече 18 години - да промотира ролята и значението на физическата активност и балансираното хранене за едно по-здраво бъдеще на всички нас. 60' движение са минимум необходимите за един ден за един човек и включвайки "Игри на волята" и партньорите ни от NOVA вярваме, че ще привлечем още по-голям брой нови приятели на движението.

Нели Ангелова
Нели Ангелова директор “Комуникиции” на нестле за Югоизточен пазар

Площадът пред НДК и “Кучешката градина” в Южния парк са двете горещи точки, където ще се случват събитията, а водещите на “Игри на волята”, заедно с участници от предишни сезони и звездният отбор на “Нестле за Живей Активно” - Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Маруся Иванова и Асен Аролски - ще бъдат на терен, за да се включат в предизвикателствата и да напътстват всички желаещи да влязат в “маратонките” и “лапите” на риалити звездите.

Нестле за Живей Активно! Град 2023

Тазгодишното градско издание на 18-годишната инициатива е следствие на сериозно планиране и колективни усилия с нови и вече познати партньори на инициативата като Столична община, Министерството на младежта и спорта, NOVA, Игри на волята, БГ Радио, Спортал, WebGround, Netinfo, Darik, 24 часа, OffNews, Dir, Skafeto, Next Level , НСОРБ, НСА, Район Оборище

Очаквайте по-подробна информация скоро.

За Нестле за Живей Активно:

Нестле като лидер в областта на балансираното хранене и активния начин на живот, създава „Нестле за Живей Активно!“ през 2006г. в резултат на водещото убеждение, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки българин. Вече 18г. компанията провежда богат календар ежегодни събития, регионални издания, спартакиади, турнири, среща хората с различни форми активности, дава професионални съвети и насоки за здравословно хранене, промоцирайки физическата активист и балансирания начин на живот. През годините националната инициатива има над 200 партньора, събитията в календара ѝ са посещавани от над 500 000 души и тя е позната за 75% от населението. Спортните звезди Йордан Йовчев и Евгени Иванов са сред посланиците на инициативата, заедно с Тереза Маринова, Маруся Иванова, волейболните надежди от ВК Марица, Катрин Тасева и Екатерина Дафовска, които ежегодно се включват в изданията на “Нестле за Живей Активно” следвайки нейната мисия и мотивирайки още повече хора да водят здравословно ежедневие с повече движение.