PURINA БЪЛГАРИЯ И ОБЩИНА ПЛОВДИВ ОТКРИХА НОВАТА ПЛОЩАДКА ЗА КУЧЕТА В ГРАДА

Храните за домашни любимци инвестират в изграждането на специализирани съоръжения за игра на кучета в Пловдив, Варна,Бургас и София

В съответствие с цялостната платформа на PURINA България за насърчаване на отговорната грижа към животните, през 2016 в градовете Пловдив, Варна, Бургас и София ще бъдат изградени специализирани площадки за кучета. Изграждането на площадките е част и от най-мащабната инициатива на Нестле България за балансирано хранене и активен начин на живот "Живей Активно!". Целта на инвестицията е да създаде условия за стопаните и техните кучета да прекарват повече и по-пълноценно време заедно. Чрез изграждането на площадките, жителите на съответните градове ще получат възможност да изживеят много нови приятни моменти със своя домашен любимец. Тренировките са от изключително значение, за да расте кучето здраво и щастливо, а връзката със стопанина да бъде още по-силна и изпълнена със забавни моменти.

На 29-ти март новата площадка за кучета, изградена от PURINA България с подкрепата на Община Пловдив, беше официално открита от Костадин Димитров - Кмет на район Тракия, Нели Ангелова - Мениджър Корпоративни връзки на Нестле България, и Петър Стоилов - Мениджър PURINA. Откриването се проведе с участието на партньорите от "Анимал хоуп България - Пловдив" и Център за обучение на кучета "ДЕА", заедно с техните кучета.

Гостите на събитието заедно с домашните им любимци имаха възможност да се запознаят с основите на балансираното хранене и активното движение при кучетата. Специално за четириногите приятели беше организирана дегустация на продукти на PURINA, както и игри с награди за участниците.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 215 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Община Бургас, Община Варна, Община Пловдив, Радио City, Радио NRJ, BG Radio, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.actuactualno.com, www.zdravoslovnohranene.com, ЕКОПАК България и SPORT DEPOT.