Sort by
Sort by

Хиляди столичани изпълниха центъра на София в осмото издание на Живей Активно!

Назад
София
Нестле България посвети кампанията тази година на Международния олимпийски ден
 
Изпълнителният директор на Нестле България г-н Хуан Карлос Пералехо
За осма поредна година хиляди столичани от всички възрасти изпълниха центъра на столицата и взеха участие в инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! Събитието се организира в партньорство със Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019. Участниците в кампанията изпълниха софийските булеварди Витоша,Евлоги Георгиев и Фритьоф Нансен и се включиха в походи на велосипед, скейтборд, ролери и пеша, за да популяризират активния начин на живот, спорта и балансираното хранене. Най-големите български спортисти и звезди поведоха столичани и живяха активно заедно със своите семейства и приятели. Тази година инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! е посветена на международния ден на Олимпийските игри. 

Заместник-кметовете на София др. Тодор Чобанов и г-н Дончо Барбалов, изпълнителният директор на Нестле България г-н Хуан Карлос Пералехо и легендарните български спортисти - Нешка Робева, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Евгени Иванов – Пушката, Ники Николов, Мария Гроздева, Радка Попова, Симеон Найденов, Маргарита Амиджинова и много други поведоха почитателите на активния начин на живот на пешеходен поход от НДК до Южния парк. Към ходещите пеша се присъединиха участниците от велопохода, стартирал от театър София към НДК, както и почитателите на ролери, тротинетки и скейтборд.

За осма поредна година хиляди столичани взеха участие в инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО!

ЖИВЕЙ АКТИВНО!  със своите 12 локации в Южен парк забавлява с уроци, състезания и турнири по лакрос, капоейра, волейбол, бейзбол, стрийтбол, баскетбол, футбол, тенис на маса, ролери, игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани. Съдии и учители във волейболните състезания бяха Евгени Иванов – Пушката и Ники Николов, а наставникът в детската програма на Международната федерация по лека атлетика – IAAF Kids Athletics - бе лично олимпийската ни шампионка Тереза Маринова.

Йордан Йовчев

Като награда за най-активните участници тази година Нестле България организира и две специални състезания -  плажен волейбол през юли и тенис през август,  давайки възможност на  почитателите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! да  изкарат още няколко незабравими летни дни с любимите си спортове. 

Мария Гроздева

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно като част от цялостната програма на Нестле България за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на животВсяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора са привлечени от идеята да спортуват и да се движат в името на активния начин на живот. 

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 140 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и да развиват своите умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес 

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София Йорданка Фандъкова, с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Joy, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, Fame Cards, www.missbloom.bg, www.sportal.bg,www.mamatatkoiaz.bg